Wildpluk met lunch

Greendelicious organiseert elk seizoen van april tot en met oktober maandelijks een culinaire ontdekkingstocht door het eeuwenoude landgoed Duivenvoorde aan de overkant! 

Duivenvoorde
De ontvangst is om 10 uur in het kookatelier, waar wildplukexpert Jacqueline Stammeijer jullie onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers uitlegt hoe de dag eruit ziet. Vervolgens gaan jullie onder leiding van Jacqueline, mét plukmanden, op pad naar landgoed Duivenvoorde, dat aan de overkant van het kookatelier is gelegen. Dit gebied staat bij natuurliefhebbers bekend om de rijke flora. Wildplukken is hier alleen toegestaan in deze workshop en normaliter verboden. Jacqueline laat je de wilde kruiden zien en proeven die ook in je eigen omgeving groeien. Natuurlijk besteedt zij ook aandacht aan planten die je niet kunt eten.

Seizoen
Jullie oogsten en verzamelen van alles, afhankelijk van het seizoen. Van daslook, weegbree, zuring in het voorjaar, tot beukennootjes, bramen en lijsterbessen in het vroege najaar. Na de wandeling wordt in het sfeervolle kookatelier door de deelnemers onder leiding van Jacqueline een lekkere lunch bereid met de oogst. De gerechten zijn een verrassing en natuurlijk afhankelijk van het seizoen en wat er te oogsten is.  Tijdens de wandeling en de lunch is er natuurlijk volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen krijgt de recepten na afloop van de dag via de mail toegestuurd.

Prijs: € 75,-*)

*) prijs is inclusief koffie/thee bij aankomst, toegang tot het landgoed, de wandeling, informatie en recepten, kookworkshop met de oogst, lunch en onbeperkt kruidenwater. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Maximaal 10 deelnemers! Het is helaas niet mogelijk om eenmaal geboekte plaatsen te annuleren en geld terug te ontvangen. Je kunt je plaatsen wel overdragen aan iemand anders, maar stel ons daar svp wel van op de hoogte.

Datum & aanmelden
Zondag 30 april, 10.00 – 15.00 uur

Zorg svp dat je om ca 9.45 uur aanwezig bent. Start om 10 uur vanuit De Keuken van Greendelicious. Zorg voor stevige schoenen, regenkleding en/of paraplu.

 

Boek deze activiteit

  • zo 30 april / 10.00-15.00 uur / nog 5 vrij BOEK NU!