Workshop Shinrin Yoku

Ga je mee voor een revitaliserend ‘bad’ in het bos? Elke maand gaan we in een kleine groep van maximaal 6 personen een ochtend op pad in het bos.

WAT IS SHINRIN YOKU?

Shinrin Yoku is een Japanse vondst en betekent letterlijk ‘een bad nemen in het bos’, of ‘bos-baden’. Het wordt ook wel vertaald als ‘bos-therapie’, vanwege de helende eigenschappen van het bos. In het Engels vind ik de vertaling het mooist: ‘forest-bathing’.

De naam is wat misleidend: je neemt niet letterlijk een bad in het bos! Door al je zintuigen heel bewust te activeren leer je hoe je met hulp van de natuur meer in het ‘nu’ kunt zijn. Je gedachten raken daardoor op de achtergrond en je komt in contact met jezelf, met wie jij ten diepste bent.

De natuur is daarbij een liefdevolle en geduldige gids; de bomen, de dieren en de elementen kunnen je zowel fysiek als geestelijk helen en soms zelfs op een verrassend ander niveau van leven brengen: intuïtiever en met meer rust.

Waarom is Shinrin Yoku ineens zo populair?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de heilzame effecten van Shinrin Yoku op onze gezondheid. Die zijn spectaculair te noemen. Zo verlaagt bos-baden je hartslag en bloeddruk, het reduceert de productie van stresshormonen, verbetert je immuunsysteem en vergroot je algehele gevoel van welzijn.

Eén keer bosbaden kan dus al nét datgene zijn wat je nodig hebt in een drukke periode of als je je niet helemaal jezelf voelt.

Maandelijks op dinsdagochtend

Eén keer per maand nemen we op een dinsdagochtend een bad in het bos. Dat doen we op een dinsdag omdat het bos-bad plaats vindt in de Randstad en het op dit landgoed op dinsdagochtend gewoon het rustigst is. Ik realiseer me dat veel mensen werken op dinsdag, maar je kunt dit natuurlijk ook als een mooie stap zien om wat meer tijd aan jezelf te gaan besteden en de dag daarom vrij te nemen. Het is een cadeau aan jezelf waar je nog dagen plezier aan zult beleven, zowel fysiek als mentaal.

Praktisch

Toen ik een burn-out had ging ik intuïtief het bos in en bleef daar uren dwalen, weer of geen weer. Ik voelde me er zalig en kwam weer in contact met mijzelf. Pas later ontdekte ik dat dit Shinrin Yoku is! Ik ben als jouw gids dus ‘ervaringsdeskundig’ en leid je met compassie en ruimte voor jouw tempo door het bos.

We wandelen in een kleine groep, veelal in stilte en dit is dan ook vooral een individuele ervaring.

PRIJS € 32,50

inclusief thee en een home made Greendelicious lekkernij aan het einde van ons verblijf in de natuur

DUUR

2 à 3 uur

LOCATIE

Deze bijzondere workshop vindt plaats op het prachtige landgoed De Horsten in Wassenaar waar ik een bijzondere band mee heb. Er is gelegenheid tot gratis parkeren (let op: hoofdingang Papeweg – Wassenaar). Met het OV kun je niet helemaal tot aan het landgoed reizen; vanaf station Voorschoten is het circa 15 minuten lopen en vanaf bushalte Rozenplein in Wassenaar (bus 43 Leiden-Den Haag) is het circa 12 minuten lopen. Kijk op 9292 voor meer informatie.

VOORWAARDEN OM MEE TE DOEN

  • je staat open voor de natuur en dit onderwerp
  • je telefoon laat je thuis of staat uit
  • je bent goed ter been en kunt gedurende 2 à 3 uur wandelen of staan (we lopen niet zozeer heel veel kilometers, maar je loopt en staat wel voornamelijk)

AANMELDEN EN BETALEN

Klik hier om je aan te melden en om te betalen.

Boek deze activiteit

  • di 30 januari / 10.00-12.30 uur / NIEUW BOEK NU!