Cuisine campagne de France

Wij houden van de Fransen en van hun heerlijke keuken. Elegant of rustiek, de vaak eeuwenoude recepten zitten altijd vol smaak. Ook als er geen vlees of vis in zit!

Klassiekers
Niet dat Frankrijk echt bekend staat om haar vegetarische keuken. Wie een paar jaar geleden in een restaurant in Parijs aangaf vegetarisch te willen eten moest niet vreemd opkijken als hij of zij als hoofdgerecht een bordje erwtjes geserveerd kreeg, door een minzaam kijkende garçon. Maar la douce France is aan een flinke inhaalslag bezig en bij De Keuken volgen we die ontwikkelingen vanzelfsprekend op de voet. Naast die nieuwe inspiratie zijn we natuurlijk ook van de klassiekers: Greendelicious’ Natascha Boudewijn studeerde en woonde in Frankrijk en nam de lekkerste streekrecepten daarna dolgelukkig mee naar huis.

Culinaire reis
In deze workshop nemen we je mee op culinaire reis door Frankrijk, van Parijs, via de Elzas naar de Provence, en bereiden we bekende en minder bekende streekgerechten. Afhankelijk van de oogst van de dag maken we soep, hartige taarten, salade met echt Franse vinaigrettes, soufflé, een stoofschotel, crèpes en de lekkerste Franse desserts. We gebruiken niet alleen de lekkerste groenten en kruiden van het moment, we verwerken natuurlijk ook Franse kazen en andere zuivel. Als je deze workshop hebt gedaan is je Franse repertoire van kostelijke gerechten met groenten in de hoofdrol in ieder geval flink uitgebreid!

Kleine groepen
We koken in kleine groepen, zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt. Na het koken eten we het lekkers gezamenlijk op van mooi brocante servies aan een lange tafel. Wat overblijft mag mee naar huis, net als de recepten natuurlijk.

Duur: circa 4 uur, € 64,50*)
*) prijs is inclusief welkomstdrankje, gerechten en recepten, kruidenwater en koffie/thee na afloop. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

Datum en aanmelden
Abonneer je op de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe data voor deze workshop!