Energie

Ga op culinaire ontdekkingstocht in het eeuwenoude landgoed aan de overkant van De Keuken van Greendelicious en kook daarna je eigen lunch met de wilde oogst!

Duivenvoorde
Jullie huren het sfeervolle atelier in de Bollenschuur exclusief af voor jullie gezelschap. Wij ontvangen jullie hier met kop koffie of thee en iets lekkers en vertellen hoe de dag eruit zal zien. Vervolgens gaan jullie met plukmanden op pad naar landgoed Duivenvoorde, dat aan de overkant van het kookatelier is gelegen. Dit gebied staat bij natuurliefhebbers bekend om de rijke flora. Wildplukken is hier alleen toegestaan in deze workshop en normaliter verboden. We laten je de wilde kruiden zien en proeven die ook in je eigen omgeving groeien. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan planten die je niet kunt eten.

Jonge scheuten in de lente, noten en zaden in de herfst
We oogsten en verzamelen van alles, in de lente de jonge scheuten en het prille groen van daslook, brandnetel, weegbree, zuring, in de (vroege) zomer komen daar de bloesems en bloemen bij en in de herfst de beukennootjes en bramen, lijsterbessen, vlierbessen, de vruchten van de gele kornoelje en de meidoorn. Onderweg maken jullie een thee van de wilde kruiden die jullie tegenkomen. Je zult merken dat de natuur je precies dat schenkt waar je lichaam behoefte aan heeft, we vertellen je daar alles over tijdens de wandeling.

Lunch
Na de wandeling is iedereen lekker opgeladen met energie en bereiden jullie in het sfeervolle kookatelier onder professionele begeleiding een lekkere lunch met je eigen oogst! De gerechten zijn afhankelijk van het seizoen en wat er te oogsten is.  Tijdens de wandeling en de lunch is er vanzelfsprekend volop gelegenheid tot het stellen van vragen! Iedereen krijgt de recepten na afloop van de dag via de mail toegestuurd.

Prijs: € 89,-*)

*) deze prijs is inclusief btw bij particuliere betaling en exclusief bij zakelijke betaling. Verder inclusief de huur van het atelier, de toegang tot landgoed Duivenvoorde, koffie en thee met iets lekkers bij aankomst, de wilde kruidenthee onderweg, de wildplukwandeling onder leiding van kruidenexpert Jacqueline Stammeijer, de kookworkshop & de proeverij, de recepten, onbeperkt kruidenwater en koffie/thee na afloop van de maaltijd. Wijn, bier & fris zijn op basis van nacalculatie en worden na afloop in rekening gebracht.

Dagen & tijdstip: deze workshop is te reserveren vanaf april tot en met september, op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag (andere dagen soms mogelijk, in overleg). De dag start om circa 10 uur en eindigt rond 15 uur.
Aantal personen: minimaal 8 en maximaal 12 (kleinere groep? Neem contact met ons op voor een voorstel op maat!)

Reserveren?
Bel of mail ons om een datum te prikken of kijk vast in de agenda op welke dagen het atelier nog beschikbaar is! Wij regelen de rest en jij kunt je gasten vast gaan uitnodigen. Onze contactgegevens staan onderaan de site.