Je eigen kruiden kweken

Is het jouw droom eindelijk je eigen kruiden te kweken en er allerlei lekkers en gezonds mee te maken? Dit voorjaar lanceren we een nieuwe reeks, ‘Je eigen kruiden kweken’! Je kunt de hele reeks volgen of één of enkele delen.

Op zes woensdagavonden in april, mei, juni en juli neemt kruidenexpert Jacqueline Stammeijer je mee in de wondere kruidenwereld. Elke keer staat er één kruidenfamilie centraal waar je werkelijk alles over leert.

Theorie én praktijk
Na het welkom met koffie en thee gaan jullie met Jacqueline naar buiten om de kruidenfamilie van die dag in de moestuin naast de bollenschuur te zien en te proeven. Je krijgt uitleg hoe je de kruiden zelf kunt kweken, waar je rekening mee moet houden qua grond en verzorging. Je oogst natuurlijk ook iets uit de tuin, waarmee Jacqueline je daarna in het kookatelier in een demonstratie inspiratie biedt voor de verwerking in gerechten of dranken. Tijdens deze avond vertelt Jacqueline je natuurlijk alles over de kruiden en is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Soepje, pesto of kruidenzout
De ene keer proef je een kostelijk soepje, salade of pesto, de andere keer krijg je uitleg over hoe je kruiden op olie en azijn zet of hoe je ze droogt of er bijvoorbeeld het beste kruidenzout mee maakt. Natuurlijk krijg je de informatie en de recepten na afloop via de mail toe gestuurd.

Prijs: € 37,50*) per avond

*) prijs is inclusief koffie/thee bij aankomst, inleiding, uitleg in de moestuin, demo/proeverij, informatie en recepten, onbeperkt kruidenwater. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Er zijn maximaal 10 deelnemers.

Data
Alle bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden, van 19.00 tot ca 21.30 uur

12 april – allium : daslook, bieslook, knoflook, ui
26 april – kruisbloemigen : veldkers, tuinkers, waterkers, mierik, radijs
3 mei – lipbloemigen : tijm, rozemarijn,(dragon), (laurier)
24 mei – schermbloemigen : peterselie, selderij, venkel, kervel
28 juni – rozenfamilie : roos, bosaardbei, vrouwenmantel
5 juli – composieten : goudsbloem, korenbloem, kamille


Aanmelden
Kijk hierboven welke datum en/of welk thema je aanspreekt en kies die datum in onderstaand boekingsformulier. Je betaalt meteen via IDEAL om je reservering definitief te maken. Wil je alle keren komen? Neem dan contact met ons op via de mail: info@greendelicious.nl. Je kunt dan in één keer betalen voor jezelf en/of meerdere personen.

Het is helaas niet mogelijk om eenmaal geboekte plaatsen te annuleren en geld terug te ontvangen. Je kunt je plaatsen wel overdragen aan iemand anders, maar stel ons daar svp wel van op de hoogte.