Flower Power – koken met eetbare bloemen

Ben je weg van eetbare bloemen en wil je meer weten over wat je er voor heerlijks mee kunt maken? Dan is deze seizoenspecial dé workshop voor jou!

Bloemen uit moestuin
De workshop begint met een rondleiding door de kleine stadsmoestuin naast de bollenschuur, waar meteen nog wat eetbare bloemen worden geoogst. Greendelicious’ Natascha Boudewijn geeft iedereen die dat wil kweektips, want eetbare bloemen zijn heel eenvoudig zelf in je tuin of op balkon te kweken! Vervolgens neemt ze je mee op culinaire reis door de wondere wereld van eetbare bloemen…

Feest voor zintuigen
We koken met de oogst van de dag. Denk aan gerechten uit alle werelddelen met courgettebloemen, dropplant, korenbloemen, Oostindische kers, bieslookbloemen, bergamot, goudsbloem en natuurlijk gebruiken we daarbij de lekkerste groenten en kruiden van het seizoen. Deze workshop is een feest voor alle zintuigen!

Kleine groepen
In deze bijzondere workshop werken we in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Natuurlijk eten jullie de gerechtjes met bloemen na het koken van het mooie brocanteservies aan de lange tafel in het kookatelier op. Wat overblijft mag natuurlijk mee naar huis! De recepten krijg je na afloop via de mail toegestuurd.

 Prijs: € 49,-*)

*) prijs is inclusief btw, koffie/thee met zoets bij aankomst, de proeverij van bloemengerechten en de recepten, onbeperkt kruidenwater. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

Voorwaarden

  • de workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers
  • de workshop is onder voorbehoud van voldoende bloemen in de tuin (eea is sterk afhankelijk van temperatuur en weerstype); je krijgt uiterlijk 3 dagen van te voren bericht als de workshop onverhoopt niet door kan gaan.

Zomerspecial & Pop up workshop
Dit is een zomerspecial die in juli en augustus wordt aangeboden. Wij hebben geen data gepland, het is een pop up workshop, omdat we de natuur volgen. De workshop is immers alleen mogelijk als er voldoende oogst is en als het weer geschikt is (niet te warm!). Deze workshop vindt wel altijd in de ochtend plaats, met het oog op de houdbaarheid van de eetbare bloemen (ze zijn erg kwetsbaar en verwelken snel).

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor updates over de nieuwe datum van deze workshop, zodat je er snel bij bent om je in te schrijven.