Werk


Shinrin Yoku Academy©

In 2018 heb ik de Shinrin Yoku Academy© opgericht, omdat steeds meer mensen in onze 24/7 samenleving behoefte hebben aan de helende rust en de stilte van de natuur. Bij de Academy leer je wat bosbaden (shinrin yoku) nou eigenlijk is, en kun je workshops en opleidingen volgen die je inspireren om je tempo te verlagen, tot rust te komen en je ware natuur te ont-dekken. Je kunt er terecht voor individuele begeleiding en is er een boek verschenen over de kunst van het bosbaden – Het kleine shinrin-yoku boek – . Wie zin heeft om meer te leren over wat er in het bos aan lekkers en eetbaars groeit, kan daarvoor uiteraard inspiratie in de praktijk opdoen bij de Academy, want wildplukken doen wij op het prachtige landgoed Duivenvoorde in Voorschoten!


Greendelicious

Tussen 2011 en 2019 heb ik met liefde en passie gestalte gegeven aan Greendelicious. Wat in 2011 begon als blog, groeide uit tot een geliefd veggie-merk met een eigen kookatelier, drie Greendelicious-kookboeken en vaste series in de bladen, zoals ‘De Veggiechef’ in Seasons magazine. In 2013 werd ik gediplomeerd vegetarian chef, opgeleid door Rachel Demuth in  het Verenigd Koninkrijk. Anno nu is het kookatelier er niet meer, zijn de Greendelicious-kookboeken*) binnenkort alleen nog tweedehands verkrijgbaar, maar vormt het Greendelicious-blog een blijvend digitaal archief van vele recepten, kweektips en andere seizoens-inspiratie die ik vanuit Greendelicious heb gepubliceerd. Klik hier om naar het blog te gaan!

*) Greendelicious Puur koken met je eigen oogst / Greendelicious Kruiden / Share: vier seizoenen samen koken, eten & genieten 


Boeken

In september 2019 verscheen mijn vijfde boek, Leef met het seizoen, bij uitgeverij Fontaine (in samenwerking met Seasons). De helende kracht van de natuur op lichaam, geest en ziel is de rode draad in al mijn boeken. Of je nu het rustgevende ritme van de natuur in je dagelijks leven wilt brengen, de kunst van het bos-baden (shinrin yoku) onder de knie wilt krijgen of wilt leren koken met natuurlijke ingrediënten, er is voor ieder wat wils. Ik onderscheid mij door mijn nuchtere kijk op spiritualiteit en houd ervan anderen op een liefdevolle en praktische manier te enthousiasmeren. Kijk hier voor meer informatie over mijn boeken.


Meer weten?

Lees hier meer over mijn achtergrond. Lees hier wat anderen zeggenover mijn werk en hier voor wat er in de media is verschenen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk en van mij ? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Shinrin Yoku Academy!