Individuele begeleiding

Bostherapie is vergelijkbaar met coaching in de natuur. Het verschil is dat je met natuurcoaching overal in de natuur kunt werken en dat ik alleen in het bos werk. Het bos helpt je om afstand te nemen en rustig te worden. Bostherapie is op individuele basis – ik begeleid jou dus persoonlijk.

Hoe werkt het?

We gaan samen op pad en werken met de symbolen en metaforen die we in het bos vinden. Dat brengt jou op heel effectieve manier terug bij je gevoel en ‘uit je hoofd’. Dus door de natuur actief in te zetten, begeleid ik je naar je eigen innerlijke wijsheid en intuïtie. Zodat je voortaan kunt gaan leven vanuit je ware natuur en je eigen kracht.


Hoe anderen bostherapie ervaren

Lena van der Bruggen uit Brussel (België): “Het wonderbaarlijke aan dit traject vond ik vooral dat in slechts een paar sessies de essentie van mijn leven in kaart werd gebracht. Natascha begeleidde mij met een frisse, onbevooroordeelde blik en hielp mij mijzelf stapsgewijs te ‘ont-dekken’. Zo kreeg ik zicht op patronen die ik nooit eerder opmerkte, maar die ik al jaren onbewust gebruik. Deze patronen blokkeerden mij om te (durven) leven vanuit wie ik ten diepste ben. Ik voelde ook wat mijn kracht is en hoe ik deze zielskwaliteiten kan inzetten om de patronen daadwerkelijk te gaan omvormen. Het zijn de bouwstenen die ik uit dit traject in mijn rugzak mee mag nemen en die mij zullen helpen om dit ingeslagen pad te durven blijven volgen.”

Marie-Pauline van Vliet uit Den Haag: “Wie zichzelf beter wil leren kennen en ervan houdt om in de natuur te zijn, raad ik deze vorm van begeleiding van harte aan. Wat ik er zo prettig aan vond, is dat het een compact en afgebakend traject is. Dat schept duidelijkheid en overzichtelijkheid. Ondanks dat het ‘slechts’ vijf sessies waren, is dat niet ten koste gegaan van diepgang. Eerder in tegendeel: de vragen van Natascha nodigen op een altijd prettige, maar soms ook directe manier uit tot zelfonderzoek.”

Ruud Kroese uit Amstelveen:“Natascha heeft mij aan de hand van de symboliek van de natuur weer in contact gebracht met mijn innerlijke wijsheid. Ik ontdekte mijn zielskwaliteiten en leerde ze bewust en op mijn eigen manier in het dagelijks leven in te zetten. In deze gekke, hectische wereld brachten de ontspannen sessies in de natuur mij steeds opnieuw rust in mijn hoofd. Ik heb de bostherapie met Natascha ervaren als een verademing. Ik val er nog steeds dagelijks op terug.”

Eveline Jurry uit Amsterdam:“Hoe ze het doet weet ik niet, maar de natuur is al na één sessie met Natascha een goede vriend, die je helpt in je dagelijkse leven. Haar coachingsmethodiek is helder en daadkrachtig. Natascha begeleid je op een effectieve, soms confronterende, maar altijd betrouwbare en positieve manier. Je gaat je weer verbonden voelen met de natuur. Daardoor vind je je innerlijke wijsheid en ontdek je op eigen kracht de antwoorden op levensvragen. Na elke sessie ga je optimistisch en met een schat aan inzichten naar huis”.


Waar kan het over gaan?

Mensen komen om heel uiteenlopende redenen bij mij voor therapie in het bos. Grote en kleine vragen, op het vlak van werk, relaties of het leven zelf. Ook zijn er mensen die zich in meer of mindere mate gevangen voelen in hun eigen leven. Zij vinden het moeilijk om daar zelf verandering in te (durven) brengen en zoeken naar houvast. De vaak grote gevolgen van zo’n verstrekkende verandering zijn immers niet te overzien. De natuur kan door deze bijzondere therapie een bron van inspiratie en een dagelijks houvast voor hen worden.

Ik bied je een veilige omgeving en een luisterend oor, vraag waar nodig door en ga natuurlijk vertrouwelijk om met wat je mij vertelt.


Meer weten?

Individuele begeleiding maakt deel uit van het aanbod van de Shinrin Yoku Academy©. Klik hier voor meer informatie.