Over mij

In 2016 kreeg ik een burn-out. Totaal onverwacht. Ik had een paar jaar daarvoor mijn hart gevolgd en ruilde mijn hectische, maar royaal beloonde bestaan als interimmer in voor een onzeker bestaan als eigenaar van een kookatelier en kookboekenschrijfster.

Spirituele ontwaking

Tijdens mijn burn-out had ik op een koude winterdag een intense spirituele ervaring die mijn leven op z’n kop zette: ik verkocht de inboedel van mijn kookatelier, zei de huur van het mooie pand op en besloot mijn hervonden intuïtie alle ruimte te geven die het nodig had. Daarmee ging ik een nog veel onzekerder bestaan tegemoet.

Mooiste jaar van mijn leven

Zonder vaste inkomsten of concrete plannen voor de toekomst. Doodeng. Maar met een vertrouwen dat ik niet eerder had ervaren. Het werd het mooiste jaar van mijn leven. De natuur hielp mij mezelf te helen en ik leerde hoe ik ten volle kon gaan leven vanuit mijn ware natuur.

Wil jij ook leven volgens je ware natuur?

Wil jij ook leren hoe de natuur jouw gids kan zijn om te durven leven volgens je ware natuur? Ik help je graag. Je kunt bij mij terecht voor individuele begeleiding in de natuur. Daarnaast heb ik de Shinrin Yoku Academy© opgericht, waar je opleidingen en workshops kunt volgen om je intuïtie verder te ontwikkelen en je aan te sluiten op het rustgevende ritme van de natuur.

De rode draad in alles wat ik doe is steeds weer de helende en rustgevende kracht van de natuur. En daar hebben wij allemaal, dag en nacht, toegang toe.


Opleiding & relevante ervaring

Shinrin-yoku heb ik tijdens mijn burn-out intuïtief ontdekt. De natuur zelf nam mij als leermeester aan de hand en bracht me alles bij wat ik nodig had om op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau te helen. Dit proces nam precies een jaar – 4 seizoenen –  in beslag: het was een magische ervaring die mijn leven volledig heeft veranderd. Inmiddels leid ik de Shinrin Yoku Academy©, het allereerste instituut in de Lage Landen met een professionele opleiding tot Gids Shinrin Yoku. 

Ik ben in Portugal opgeleid tot gecertificeerd natuurcoach door de ‘moeder van natuurcoaching’, Nanette Kant. Daarnaast heb ik 20 jaar relevante ervaring als coachend leidinggevende en consultant in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Mijn gave om contact te maken met bomen en planten verdiep ik dagelijks – zowel door seminars en workshops in binnen- en buitenland te volgen, als door ‘training on the job’, in het bos dus!

Van origine ben ik communicatiestrateeg. In 2011 zette ik het natuurlijke lifestyle concept Greendelicious op, met drie kookboeken, een kookatelier, culinaire producties in onder andere Seasons magazine en een blog. Ik werkte er tot het najaar van 2019 als vegetarian chef (in 2013 in het Verenigd Koninkrijk opgeleid) en visual storyteller. Het blog blijft behouden als digitaal archief van alle recepten, kweektips en andere seizoensinspiratie die ooit vanuit Greendelicious zijn gepubliceerd.

Kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn-account en lees hier hoe ik tijdens mijn burn-out op dit nieuwe pad terecht ben gekomen. Benieuwd wat anderen over mij en mijn werk zeggen? Klik hier.