Historische locatie

De Keuken van Greendelicious is gevestigd in de historische bollenschuur van Voorschoten. Een unieke plek met een rijke geschiedenis. De bollenschuur dateert uit 1920 en diende tot begin jaren 80 als opslag voor bloembollen. Daarna werd het pand eerst nog gebruikt als woning en later als opslagruimte van tuindersbedrijf De Groot.

Lange tijd reed de karakteristieke blauwe tram langs de bollenschuur. In 2013 kochten Machiel Vlieland en Marco Marquez de bollenschuur van de gemeente Voorschoten om er hun bedrijven in te starten. De gemeente had het pand te koop gezet met de voorwaarde dat de nieuwe eigenaar het een bestemming zou geven die zou passen in de nabije omgeving. Het kassencomplex dat achter de bollenschuur lag, is in het voorjaar van 2014 geruimd. Zo is ruimte voor natuur en recreatie ontstaan, in het kader van de gemeentelijke projecten Duin, Horst en Weide en de Duivenvoordecorridor.

De bollenschuur, door de nieuwe eigenaren omgedoopt tot De Bollenschuur, is na een ingrijpende renovatie volledig in oude glorie hersteld. Het pand huisvest vier bedrijven: Extravert (tuinwinkel en tuinontwerpen), Insideout Luxury (sculpturen en objecten) en The Manor (interieur & design) op de begane grond en de eerste verdieping en De Keuken van Greendelicious (kookatelier) op de tweede verdieping. Rondom De Bollenschuur heeft Machiel Vlieland een landschapstuin aangelegd en is ook ruimte gemaakt voor de urban kitchen garden van het kookatelier.