Onze filosofie

Culinair auteur en veggiechef Natascha Boudewijn opende de Keuken van Greendelicious om mensen een inspirerende plek te bieden waar ze kunnen koken met seizoensgroenten, kruiden en eetbare bloemen in de hoofdrol en zonder vlees en vis. 

Gezond en lekker eten
Boudewijn: “In onze drukke samenleving zoeken we steeds meer naar kwaliteit van leven. Lekker en gezond eten staat daarbij hoog op ons verlanglijstje: we eten niet meer klakkeloos alles wat ons in de supermarkt wordt voorgeschoteld. We willen weten waar ons eten vandaan komt en hoe het is gegroeid of geproduceerd”. 

Typische seizoensgroenten
Boudewijn: “Omdat in onze supermarkten veel groenten en kruiden zo ongeveer het hele jaar door verkrijgbaar zijn, weten veel mensen niet meer wat typische seizoensgroenten en -kruiden zijn. In De Keuken van Greendelicious laten wij ons inspireren door de keukens van streken waar van oudsher veel met seizoensgroenten en kruiden wordt gekookt, zoals de Mediterrane landen. Bovendien kweken we in onze kleine stadsmoestuin, de urban kitchen garden, het hele jaar door bijzondere groenten, kruiden en ’s zomers natuurlijk eetbare bloemen. We willen onze cursisten zo inspireren om thuis ook aan de slag te gaan, in alle jaargetijden”.

Onnodig ingewikkeld
Want moeilijk is het niet, zelf kweken, zegt Boudewijn: “Vaak wordt over moestuinieren onnodig ingewikkeld gedaan. Het gaat dan over de juiste zuurtegraad van de bodem of het tot op de centimeter nauwkeurig doorspitten van de grond. Mensen raken ook gedesillusioneerd van plagen, zoals slakken en luizen. Een tuin heeft tenminste drie jaar zonder gif nodig om vrij te zijn van plagen. Lastige tuingasten kun je ook weren door bepaalde planten bij elkaar te zetten. Wie vol houdt zal merken dat de tuin elk jaar meer in balans raakt. En natuurlijk mislukken soms dingen, maar met wat trucs en tips kom je een heel eind. Dat is wat je bij De Keuken van Greendelicious kunt leren”.