Shinrin Yoku Academy©

Deze zomer openen de deuren van de Shinrin Yoku Academy© , het allereerste instituut in de Lage Landen met een jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku. De Academy is er voor zowel professionals (zoals coaches, trainers en psychologen), als voor iedereen die om andere redenen geïnteresseerd is in deze nieuwe trend uit Japan. Het instituut beantwoordt aan de snel groeiende vraag naar professionele scholing op het terrein van shinrin yoku ofwel forest bathing.

Seizoenen & dagelijks leven

Kenmerkend voor de Academy is het volgen van het ritme van de seizoenen. Zo zijn de modules van de jaaropleiding gebaseerd op de cyclus in de natuur van leven, dood en wedergeboorte. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de integratie van shinrin-yoku in het dagelijks leven. In de hectiek, de drukte van alledag zonder uitgestrekte natuurgebieden om de hoek, is het toch mogelijk de helende kracht van de natuur steeds te ervaren. De activiteiten vinden met opzet plaats in groene oases gelegen in de drukke Randstad. Praktische oefeningen en visualisaties bieden deelnemers de mogelijkheid desnoods in eigen tuin of een stadspark shinrin-yoku te beoefenen.

Workshops & Day Retreats

Naast de volledige jaaropleiding tot Gids Shinrin Yoku biedt de Academy regelmatig inspirerende workshops en Day Retreats, waarin de helende eigenschappen van de natuur en elementen uit shinrin yoku centraal staan. De activiteiten vinden plaats in de regio Voorschoten en Wassenaar.

Geïnteresseerd?

De nieuwe website wordt in juni gelanceerd. Wil je op de hoogte blijven van de Academy? Meld je dan hieronder aan voor de geïnteresseerdenlijst zodat ik je op de hoogte kan houden. Het verplicht je natuurlijk tot niets, maar je bent er in elk geval als eerste bij als de informatie beschikbaar komt op de nieuwe site en je je kunt inschrijven!


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Copyright foto’s boven: Ling Khor


Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven