Workshop Shinrin-Yoku

Ga je mee voor een revitaliserend ‘bad’ in het bos? Elke maand gaan we in een kleine groep van maximaal 6 personen een ochtend op pad in het bos. Klik hier om je meteen aan te melden of lees er hieronder eerst alles over (op verzoek organiseer ik ook workshops shinrin-yoku voor bedrijven, stuur mij een mail: info@nataschaboudewijn.nl).

WAT IS SHINRIN YOKU?

Shinrin-yoku is een Japanse vondst en betekent letterlijk ‘een bad nemen in het bos’, of ‘bos-baden’. Het wordt ook wel vertaald als ‘bos-therapie’, vanwege de helende eigenschappen van het bos. In het Engels vind ik de vertaling het mooist: ‘forest-bathing’.

De naam is wat misleidend: je neemt niet letterlijk een bad in het bos! Door al je zintuigen heel bewust te activeren leer je hoe je met hulp van de natuur meer in het ‘nu’ kunt zijn. Je gedachten raken daardoor op de achtergrond en je komt in contact met jezelf, met wie jij ten diepste bent.

Waarom is shinrin-yoku ineens zo populair?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de heilzame effecten van shinrin-yoku op onze gezondheid. Die zijn spectaculair te noemen. Zo verlaagt bos-baden je hartslag en bloeddruk, het reduceert de productie van stresshormonen, verbetert je immuunsysteem en vergroot je algehele gevoel van welzijn.

Eén keer bosbaden kan dus al nèt datgene zijn wat je nodig hebt in een drukke periode of als je je niet helemaal jezelf voelt.

Ik ben jouw gids

Shinrin-yoku heb ik tijdens mijn burn-out intuïtief ontdekt. Nadat de natuur mij had geheeld, heb ik deze workshop shinrin-yoku ontwikkeld om mijn kennis en ervaring op dit vlak ook op een praktische manier met jou te kunnen delen. Vanaf september ligt mijn nieuwe boek in de winkel (zie cover hiernaast): ‘Het kleine shinrin-yoku boek – hoe de natuur je leven verandert‘.

Lees hier wat anderen zeggen over deze workshop!

We wandelen in een kleine groep, veelal in stilte en dit is dan ook vooral een individuele ervaring.

Praktische info

  • Prijs: € 32,50
    • Inclusief kruidenthee en een home made Greendelicious lekkernij aan het einde van ons verblijf in de natuur
    • Deze prijs is inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven.
  • Duur: 2 à 3 uur
  • Locatie: landgoed De Horsten in Wassenaar – klik hier voor alle info
  • Data: klik hier

Klik hier om te boeken!

Portretten Natascha: copyright Ling Khor – München


Praktijk voor persoonlijke groei & bewust leven