Soul Food

Je hebt van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Dat het leven van alledag je zwaarder valt, dat je eigenlijk gewoon lekker in bed wilt blijven liggen, de boel de boel wilt laten. Buiten is het koud en grijs en de lente lijkt nog ver weg…. het is tijd voor Soul Food! Eten om je innerlijke warmte te geven en je te laten opleven. Eten waar je blij van wordt!

Meditatief roerend
In deze workshop nemen we je mee op een smakelijke culinaire soulfood-reis langs de groentekeukens van de wereld. We halen alles uit de kast om de winterblues te lijf te gaan, van de verwarmende specerijen van de Indiase en Noord Afrikaanse keuken tot verwen-klassiekers uit Italië en Frankrijk. We inspireren je met snelle gerechten, voor die dagen waarop je niet aan koken toe komt door alle drukte of omdat je gewoon niet zoveel puf hebt. Maar we koken ook wat uitgebreider, voor wanneer je liefst meditatief roerend in de pannen de hectiek van alledag even achter je wilt laten.

Kleine groepen
We koken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt. Natuurlijk brandt de houtkachel en na het koken eet je het lekkers gezamenlijk op van mooi brocante servies aan de lange tafel in het gezellige kookatelier. Wat overblijft mag mee naar huis. De recepten sturen we na afloop van de workshop per mail toe.

Duur: circa 4 uur, € 67,50*)
*) prijs is inclusief koffie/thee bij welkom, ingrediënten en recepten, iets lekkers tijdens het koken en onbeperkt huisgemaakt kruidenwater. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

Datum en aanmelden
Woensdag 1 maart 2017, 13.00 – 17.00 uur – VOL