The Art of Risotto

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je de perfecte risotto maakt? Waarom jouw risotto nooit zo lekker is als op vakantie in Italië? Dan is deze workshop jou op het lijf geschreven, want Natascha leert je de geheimen van het bereiden van misschien wel het goddelijkste gerecht van Italië!

Nonna
Greendelicious’ Natascha leerde de kunst van het maken van de perfecte risotto van haar schoonmoeder Persilla (rechts op de foto), die van origine uit Friuli in het noorden van Italië komt. Het is niet moeilijk, maar het is wel aan strikte regels gebonden. Zo is natuurlijk de kwaliteit van de ingrediënten erg belangrijk, van de bouillon tot de rijst en de kaas. Maar ook de methode vereist wat kennis van de echte Italiaanse nonna’s. Want wanneer is de rijst nu gaar? En hoe krijg je de zo zalige romige textuur? Tot slot geldt ook: een echt goede risotto krijg je alleen als je het gerecht met liefde, geduld en aandacht bereidt.

Risotto bianco
In deze workshop verklapt Natascha je de geheimen van goede ingrediënten en de perfecte methode voor de bereiding. We maken risotto bianco, ‘puur natuur’ en we inspireren je daarnaast met een aantal zalige combinaties van seizoensgroenten- en kruiden. Alle ingrediënten die we in de workshop gebruiken zijn makkelijk verkrijgbaar in Nederlandse winkels, dus je kunt deze risotto’s vervolgens thuis ook naar hartenlust maken. Want dat je gegrepen zult worden door dit prachtige historische Italiaanse gerecht, staat als een paal boven water!

Proeverij
De risotto’s die worden bereid worden ter plaatse samen aan de gezellige lange tafel opgegeten, van mooi brocante servies. De recepten krijg je na afloop via de mail toe gestuurd. Wij werken in kleine groepen van maximaal 8 personen, zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt. De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Datum & aanmelden
Vrijdag 24 maart 14.00 – 16.30 uur – DEZE WORKSHOP IS HELAAS VOL GEBOEKT!
Prijs € 45,-*)
*) prijs is inclusief btw, koffie/thee bij aankomst en na afloop, huisgemaakt kruidenwater, workshop en ingrediënten, gebruik keukenschorten en alle recepten. Andere drankjes zijn op basis van nacalculatie.

Je kunt voor deze workshop niet meer boeken, want we hebben 8 deelnemers. Nog geen abonnee van de nieuwsbrief? Meld je hier aan om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwe cursusaanbod!