Zomerworkshop: tomaten voor de winter!

Het is tomatentijd! De sappigste tomaten van het jaar liggen nu op de markt, in de winkel of je oogst ze zelf…. Net als de Italianen maken wij bij De Keuken nu onze tomaten in voor het winterseizoen. En we snoepen tussendoor van de lekkerste oude rassen!

Demo 
In Italië is nu de tijd van het grote inmaken van tomaten begonnen. Hele families zijn samen in de weer, soms wel dagen lang. Bij De Keuken van Greendelicious gebruiken wij, net als de Italianen, ’s winters ook nooit verse tomaten in onze gerechten, maar onze zelf ingemaakte tomaten of tomaten uit blik van een goed Italiaans merk. In deze workshop geeft Jacqueline Stammeijer, die jullie natuurlijk kennen van onze wildplukworkshops, een kookdemonstratie hoe je de lekkerste tomaten van nu inmaakt voor de winter.

Proeverij
Jacqueline neemt bovendien een heerlijke en bijzondere collectie zelf gekweekte tomaten mee, die je uiteraard allemaal mag proeven. Met een goed glas wijn, lekker brood, goede Italiaanse olijfolie, zeezout natuurlijk! Zij geeft uiteraard ook uitleg welke tomaten geschikt zijn voor welke bereidingen; want de wereld van tomaten is een bijzondere!

Tomatenchutney
Na de demo en proeverij maken jullie je eigen tomatenchutney, die je in een weckpotje mee naar huis neemt om er dit najaar van te kunnen genieten. De recepten van de ingemaakte tomaten en de chutney ontvang je per mail na afloop van de workshop.

Kleine groepen.
We koken in kleine groepen, zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Duur: 2,5 uur, € 42,50*)
*) prijs is inclusief welkomstdrankje, proeverij tomaten, glas wijn, chutney om mee te nemen, recepten, onbeperkt kruidenwater. Bier, frisdrank en wijn zijn op basis van nacalculatie.

Aanmelden
Deze workshop is vol geboekt en wordt alleen in het tomatenseizoen gegeven! Volgend jaar weer een kans. Geef je op voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe data en ander leuks: klik hier om je aan te melden.