Wijnproeverijen

Voor bourgondische levensgenieters!

Een paar keer per jaar worden er op vastgestelde data en tijden wijnproeverijen in het kookatelier georganiseerd.

Kleine wijnboeren uit Europa
Onze huissommelier Ingo Wewer van Wijnwereld in Den Haag importeert zijn eigen wijnen van kleine, nog ambachtelijk producerende wijnboeren in Europa die hij persoonlijk kent. Hij vertelt tijdens de proeverij over de streek, het wijngoed én de wijn zelf en laat je het verschil in smaak ervaren tussen industrieel geproduceerde wijn en ambachtelijk gemaakte wijn.

Hapjes
Natuurlijk zorgt Greendelicious voor de lekkerste hapjes tijdens het proeven!

Prijs: € 27,50 per persoon
Duur & data: de proeverij duurt circa 2 uur. Momenteel hebben wij geen nieuwe wijnproeverijen gepland: kijk hieronder om er zelf een te organiseren!

Eigen wijnproeverij organiseren

Op verzoek bieden wij groepen het arrangement ‘Carpe diem‘, waarbij je de lekkerste wijnen van kleine, nog ambachtelijk producerende Europese wijnboeren proeft én onder professionele begeleiding de lekkerste hapjes bereidt. Je huurt het kookatelier dan exclusief af voor jouw gezelschap. Dit kan vanaf 8 personen (zie hieronder voor alle praktische info).

Borrelplank & stylingadvies
Jullie bereiden samen (al naar gelang het aantal personen) één of meerdere prachtige borrelplanken, geïnspireerd op het seizoen. Ze zijn stuk voor stuk gemakkelijk en snel te bereiden, dus het is zeker dat jullie de hapjes thuis nog vaak zullen maken. Je krijgt uiteraard ook advies over hoe je je ‘bites’ mooi en aantrekkelijk presenteert op brocante schalen of robuuste houten planken.

Denk aan combinaties van:

  • crostini met originele toppings
  • veggie spiesjes
  • kazen
  • frittata
  • hartig taartje
  • gemarineerde artisjokharten & olijven
  • geroosterde noten
  • het lekkerste seizoensfruit

Wijnproeverij
Intussen genieten jullie van de heerlijke Europese wijnen die wij in het atelier schenken en die onze ‘huissommelier’ Ingo Wewer zelf importeert. Hij werkt samen met kleine, nog ambachtelijk producerende wijnboeren en vertelt allerlei mooie verhalen over de wijn, het wijngoed en de streek. Je proeft 6 verschillende wijnen tijdens het bereiden en gezamenlijk opeten van de borrelhapjes.

Duur arrangement: 3 uur
Tijdstip: zelf kiezen in overleg met Greendelicious, alle dagen van de week, middag of avond
Prijs: €55,- per persoon*)
Aantal personen: minimaal 8 en maximaal 25 (aantal kokende deelnemers is maximaal 12 – grotere groepen worden gesplitst in ‘kok’s’ en ‘wijnproevers’)

*) deze prijs is inclusief btw bij particuliere betaling en exclusief bij zakelijke betaling. Verder inclusief de huur van het atelier, de wijnproeverij, de kookworkshop & stylingtips, de borrelhapjes, de recepten en onbeperkt kruidenwater.

Reserveren?
Bel of mail ons om een datum te prikken of kijk vast in de agenda op welke dagen het atelier nog beschikbaar is! Wij regelen de rest en jij kunt je gasten vast gaan uitnodigen. Onze contactgegevens staan onderaan de site.