Zoets met groenten

Sommige groenten smaken van zichzelf heerlijk zoet. Denk aan bietjes, wortel, maar ook de wat onbekendere pastinaak, de zoetste van allemaal! Bij Greendelicious doe je vanaf dit najaar inspiratie op om met groenten de lekkerste taarten en desserts te bereiden.

Alpenlanden en Italië
Raar eigenlijk dat er nog zo weinig met groenten wordt gebakken. In Amerika en Engeland zijn pompoen- en carrotcake natuurlijk heel geliefd en die gerechten zijn inmiddels al wel overgewaaid naar Nederland. Maar wist je dat je ook kunt bakken met courgette, bietjes, spinazie en pastinaak? Wij haalden onze inspiratie voor de lekkerste zoete gerechten uit de Alpenlanden en Italië, waar groenten veel vaker in zoete gerechten worden verwerkt.

Truffels van avocado
Je wordt deze middag ontvangen met truffels van avocado en koffie of thee. Daarna bereiden jullie onder leiding van veggiechef Natascha Boudewijn verschillende zoete lekkernijen als taart, cake (zoals de courgettecake met bramen hierboven!), cupcakes, brownies en bonbons van de lekkerste groenten en kruiden van het seizoen. Als alles klaar is gaan we aan de met brocante gedekte tafel voor een proeverij van wat er is gemaakt én van de vele soorten thee die we bij het kookatelier schenken.

Kleine groepen
Onze workshops gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Er zijn in totaal maximaal 8 deelnemers per workshop; we houden de groepen graag klein zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Duur: circa 4 uur, € 64,50*)
*) prijs is inclusief truffels van avocado en koffie/thee bij aankomst, gerechten en recepten, kruidenwater en theeproeverij. Bier, frisdrank en overige wijn zijn op basis van nacalculatie.

Datum en aanmelden
Vrijdag 7 oktober, 13.00 – 17.00 uur – VOL

Als eerste op de hoogte blijven van nieuwe data? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief voor een update!